Groepstransport
Heeft u meerdere paarden die getransporteerd moeten worden binnen Nederland of naar het buitenland? Dan is een Groepstransport of een Gedeeld Transport geschikt voor u.
Het transporteren van paarden is altijd maatwerk. Om u een beeld te geven
van de verschillende mogelijkheden hebben wij onze diensten hieronder voor u op een rijtje gezet.
Heeft u meerdere paarden die getransporteerd moeten worden binnen Nederland of naar het buitenland? Dan is een Groepstransport of een Gedeeld Transport geschikt voor u.
Heeft u één of twee paarden die getransporteerd moeten worden binnen Nederland of naar het buitenland? Dan is een Individueel Transport of een Gedeeld Transport geschikt voor u.
Bij een gedeeld transport reizen er meerdere paarden van verschillende eigenaren samen naar hun bestemming.
Gaat u verhuizen binnen Nederland of naar het buitenland en heeft u naast paarden ook huisraad die getransporteerd moet worden? Dan is een Verhuizing met Paard(en) geschikt voor u. U leest hier meer over het verhuizen met paarden.
Gaat uw paard(en) naar het buitenland of komt uw paard naar Nederland? Dan heeft u Import- of Exportdocumenten nodig voor uw paard(en).
Wil je meer weten over onze vrachtwagen of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Bij Paardenvervoer vinden wij dat de veiligheid en de gezondheid van het paard ten alle tijden op nummer 1 hoort te staan. Dit vertaalt zich door in ons materiaal en onze werkwijze. Door jarenlange ervaring weten wij inmiddels wat werkt maar ook wat niet werkt.
Daarbij staan wij voor heldere communicatie en transparantie voor, tijdens en na het transport. Persoonlijk contact en flexibiliteit geven ons de mogelijkheid om bijna elke vorm van maatwerk transport te kunnen aanbieden.
Uw paard is misschien wel uw dierbaarste bezit en daar moet natuurlijk goed voor gezorgd worden. Ook is ieder paard anders en hebben ze allemaal een zogenoemde ‘’gebruiksaanwijzing’’. Het is voor ons erg handig om vooraf relevante informatie van u te krijgen over uw paard. Het gaat hierbij voornamelijk om praktische informatie die tijdens het transport van belang kan zijn. Voorbeelden hiervan zijn:
In dit soort situaties bespreken we vooraf de mogelijkheden om het transport zo aangenaam mogelijk te maken.
Wist u dat het voorwaarts transporteren van een paard erg stressvol kan zijn? We leggen u graag uit hoe dit komt. Tijdens het reizen (met een paard) over de weg is de remmende beweging de meest abrupte bewering die het voertuig kan maken. De chauffeur is natuurlijk erg oplettend en probeert dit in alle gevallen te voorkomen. Echter kan dit natuurlijk altijd een keertje voorkomen. Uit onderzoek is geconcludeerd dat als het paard met zijn hoofd in de rijrichting staat, hij deze abrupte beweging met zijn voorhand moet opvangen. Dit resulteert erin dat het paard naar voren‘’valt’’ en hierbij dus de voorkant van de trailer/vrachtwagen op zich af ziet komen. Dit wordt door paarden als stressvol ervaren.
Door de paarden zijwaarts te transporteren krijgt het paard meer kans om abrupte remmende bewegingen op te vangen met de gehele rechterzijde van zijn lichaam (de paarden staan met het hoofd naar links in de vrachtwagen).
Door te zorgen dat bochten uiterst rustig en constant gereden worden kan het paard hier makkelijker op anticiperen en beweegt deze als het ware met de beweging van de vrachtwagen mee.
Wij snappen dat het best spannend kan zijn om uw paard een (lange) reis te laten maken. Daarom hebben wij de mogelijkheid om middels inloggegevens op een online platform uw paard live te volgen tijdens het transport.
U krijgt tijdens het transport inzicht in:
Voor paarden is het ontzettend belangrijk dat ze de mogelijkheid hebben om te eten tijdens het transport. Een paard is van nature gemaakt om de hele dag door kleine hoeveelheden te eten en heeft gemiddeld zo’n 1,5 tot 2 kilo ruwvoer per 100 kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Mogelijk wordt de eetlust van het paard wel beïnvloed door de reis. Echter willen we de paarden wel de mogelijkheid geven om voldoende ruwvoer te eten.
Het is voor een paard van belang om de hele dag te kunnen eten omdat het paard alleen speeksel aanmaakt tijdens het kauwen. Doordat ruwvoer erg vezelrijk is, moet het paard hier meer op kauwen dan op krachtvoer en maakt het paard hier dus veel speeksel aan. Het speeksel werkt niet alleen als een natuurlijk glijmiddel voor het voedsel, maar neutraliseert daarnaast ook het maagzuur in de maag. De paardenmaag bestaat uit twee delen, waarvan alléén het onderste gedeelte beschermd is tegen het agressieve maagzuur. Het maagzuur heeft als functie om slechte bacteriën onschadelijk te maken en het voedsel goed te verteren. Als het maagzuur geneutraliseerd wordt door middel van het speeksel, helpt dit om maagproblemen zoals maagzweren te voorkomen. Daarnaast houdt het ruwvoer de darmen actief en de darmflora gezond. Dit helpt het risico op darmproblemen zoals koliek voorkomen.
Paarden drinken gemiddeld 30 tot 40 liter water per dag. Ook dit kan onderweg afwijken. Sommige paarden hebben dan ook even de tijd en het vertrouwen nodig om uit zo’n vreemde emmer te drinken, hier wordt dan ook de tijd voor genomen. Er zijn paarden die helemaal niet willen drinken onderweg, dit zal de chauffeur uiteraard altijd aan u doorgeven.
Schone en droge bodembedekking tijdens de rit is erg belangrijk. Niet alleen voor de hygiëne en om hoefproblemen te voorkomen. Maar ook om ervoor te zorgen dat het paard zal plassen wanneer dit nodig is. Een kale vloer zorgt er namelijk voor dat de urine tegen de benen zal spatten en dit vinden paarden van nature erg vervelend. Hierdoor zullen ze vaak niet meer gaan plassen. Dit is op lange termijn niet bevorderlijk voor de gezondheid van het paard.
Voor paarden is een lange reis best een grote inspanning. Daarnaast moeten de meeste paarden ook acclimatiseren in hun nieuwe omgeving. Ondanks dat wij er alles aan doen om de reis zo aangenaam mogelijk te maken, brengt het ook een hoop stress met zich mee. Gun uw paard na een lange rit dan ook een dag rust.
Het kan ook zijn dat uw paard wat onrustiger is of meer/minder eet/drinkt dan normaal. Dit is niet ongebruikelijk en zal vaak binnen enkele dagen weer normaal worden. Houd uw paard wel ten alle tijden goed in de gaten na een lange reis.
Paardenvervoer biedt voor elke situatie een passend transport. We hebben de verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. Heeft u een hele specifieke situatie dan bespreken we graag de mogelijkheden met u. Bijna alles is mogelijk!
Heeft u na het lezen van deze praktische informatie toch nog vragen? Bekijk dan onze FAQ pagina. Voor situatie specifieke vragen of een prijsopgaven kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.