DSC 3773bewerkt

Onze DAF XF

De transporten worden uitgevoerd door onze DAF XF met daarachter een speciaal ontworpen trailer voor het veilig vervoeren van paarden.  Vanaf 2022 zijn wij de trotse bezitter van deze mooie rode DAF. De trailer is echter al vele jaren in ons bezit. In 2023 heeft deze echter wel een gehele make over gekregen. Beide krijgen natuurlijk elk jaar de nodige liefde en aandacht om de beste kwaliteit te kunnen blijven leveren.

De trailer is voorzien van veilige en stevige tussenschotten die voor elk paard op maat kunnen worden gezet. Wij kiezen hierbij bewust voor deels open schotten die indien nodig kunnen worden verhoogd met een ''hengstenrek'' Door de schotten gedeeltelijk open te houden is de beluchting vele malen beter dan wanneer er met gesloten tussenschotten gewerkt wordt.

Elke "paarden plek" beschikt over twee kettingen om het paard (indien nodig) vast te zetten. En over verschillende haken om een hooinet op te hangen op de juiste hoogte voor het paard. Zodat het paard het hele transport lang beschikking heeft tot ruwvoer.

Door een lange laadklep is de hellingshoek niet steiler dan 20 graden. De laadklep is bekleed met stroef materiaal, dwarslatjes en is voorzien van zijhekken.

De vrachtwagen is voorzien van ventilatoren. Deze ventilatoren kunnen tot 36 uur blijven draaien als de vrachtwagen niet rijdt. Door de voorste twee ventilatoren lucht te laten aanzuigen en de achterste twee ventilatoren lucht te laten afzuigen is er een constante luchtstroom in de vrachtwagen. Zo kunnen we de temperatuur comfortabel houden, ook bij hoge buitentemperaturen.

Over de gehele lengte van de vrachtwagen loopt een grote lichtbak. Deze kan op verschillende standen en kleuren gezet worden. Wist u dat paarden 's nachts blauw licht comfortabeler vinden en dat zo de paarden ook rustiger blijven. 

De vrachtwagen heeft een maximale breedte van 2,55 meter. Dit betekent dat de paarden een maximale binnenruimte hebben. De minimale lengtemaat voor een "paarden plek" bedraagt 2,5 meter. 

Door de verplaatsbare schotten hebben wij de mogelijkheid om bij jonge paarden of veulens grotere plekken te creëren zodat deze bij lange transporten ook de mogelijkheid hebben om te gaan liggen. 

Onze vrachtwagen beschikt over de benodigde vergunningen waaronder vervoerders vergunning voor gewervelde dieren type I en type II. Dit betekent in het kort dat wij bevoegd zijn om transporten tot 8 uur (type I) en langer dan 8 uur (type II) uit te voeren. 

Wil je hier meer over lezen? Ga dan naar:
VERORDENING (EG) Nr. 1/2005 VAN DE RAAD
of
Website van de NVWA

Wil je meer weten over onze vrachtwagen of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

IMG 7578
DSC 3831 1
DSC 3886

© Paardenvervoer

Volg ons op: